Project management software

Als service verlenende ondernemer, denk bijvoorbeeld aan een accountant, is het belangrijk dat je je uren nauwkeurig registreert. Hierdoor kun je je factuur altijd netjes aan de klant verantwoorden en voorkom je spanningen. Maar wanneer er in verschillende projectgroepen gewerkt, zoals bij bijvoorbeeld de meeste marketing bureaus, kan het lastig zijn om precies bij te houden hoeveel uur er aan een bepaald project is besteed. Je kunt ervoor kiezen om de uren met de hand bij te houden, maar tegenwoordig kan dit natuurlijk allemaal veel eenvoudiger.

Betaalde software: Wrike

Er bestaan zowel betaalde als gratis opensource softwarepakketten voor de urenregistratie. Een voorbeeld van een betaald pakket is Wrike. Deze projectmanagement-tool  bevat een e-mailsysteem waarmee projecten kunnen worden toegevoegd door berichten te CC’en naar het wrike account. Zodra een werknemer een toegewezen taak heeft afgerond geeft hij/zij aan hoeveel uur er aan de taak is besteed, waarna deze uren worden opgeteld bij het bijbehorende project. Een groot voordeel van Wrike zijn de vele mogelijkheden. Het belooft de gebruikers om verder te gaan dan project management functies, het ondersteunt managers naar eigen zeggen ook bij het managen van teams, bijeenkomsten en presentaties. Een nadeel is echter het feit dat er wel voor betaald moet worden. Er is overigens wel een 30 dagen proefversie te downloaden

Gratis software: Asana takenmanager

Een voorbeeld van een gratis opensource softwarepakket is de Asana takenmanager.  Hierbij ligt de focus op het behalen van projectdoelstellingen. Ook hierbij wordt de totale werkstroom in taken verdeeld, de projectmanager wijst de taken vervolgens toe aan de projectleden. De projectleden kunnen de hen toebedeelde taken prioriteren en erover communiceren met andere projectleden. Het is tevens mogelijk om bij ieder project bestanden te uploaden zodat deze met iedereen kunnen worden gedeeld.

Al met al is Asana een zeer bruikbare tool met veel interessante features, maar voor zeer grote en ingewikkelde projecten schiet de software helaas vaak te kort. Asana is te gebruiken in Google Chrome, Safari en in Internet Explorer met Google Chrome frame.

Comments Off on Project management software

Comments are closed.